Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 6

Till nytta … 6:1. Att ta emot Guds Nåd så att den blir till nytta. Intressant uttryck. Nåden vi fått ska bli till nytta. Hur? Så att vi blir bevara de i den. Att den får delas vidare till andra som behöver nåden. Vad tänker du om det?

Nu är frälsningens dag … 6:2. Betänk att det kan bli försent alltså. Idag är den bästa dagen att ta emot Guds Nåd och Frälsning. Vi ska inte skjuta upp den möjligheten. 

Vara uthålliga och stå fasta … 6:3-10. Genom allt, hur det än är, ville Paulus stå fast. Han är ett föredöme. Vi får följa i hans spår.

Vidöppna hjärtan … 6:11. Tänker på en politiker som sa några ord som har fastnat hos många av oss. ”Öppna era hjärtan” sa Fredrik vid ett sommartal. Handlade om flyktingströmmen 2014. Lika viktigt 2022 med den flyktingström som kommer nu. Men också i relation till människor som behöver ta emot Guds nåd. Paulus uppmanar att vi ska vidga våra hjärtan.

Leva i en relation där en inte tror på Gud … 6:14. Paulus lyfter att det kan vara knepigt att vara ett par där den ene tror men inte den andre. Det är en svår relation som Paulus vill uppmärksamma. Till dig som gör det – ber för att du ska bli bevarad och att Gud ska gå med dig. 

Vi är den levande Guds tempel … 6:16. Återigen kommer detta fram. Vilken nåd att få vara det. Vilken respekt det medför.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: