Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 11

Brinner av iver … 11:2. Han brinner av iver för folket i församlingen. En eld som kommer från Gud. Det är en iver som vi kan söka och få. Tacka Gud för den iver du fått för det du är i tjänst. Någon brinner för att vara evangelist. Någon för att vara en herde för församlingen. Vad brinner du i iver för?

Vaksamhet … 11:3ff. Paulus lyfter fram den oro han har för församlingen i Korint. Att dom skulle bli vilseledda. Vilseledda pga att dom öppnade sig för villoläror. Tänker att den faran finns för oss också. Att genomskåda det falska. Att lyssna och jämföra. Inte gå på allt. Pröva det. 

Hur genomskådar man en falsk profet, en falsk lärare? Genom att spegla budskapet i Guds Ord. Vi har en levande källa att spegla det emot. Där kan vi utläsa och avslöja. Genom Ordet kan vi vända det falska ryggen. 

Paulus liv och det han mött … 11:16ff. Paulus om någon, har gått igenom mycket för evangeliets skull. Är det bara taget ur luften? Försöker han vinna poäng? Nej, det är en berättelse över vad han mött. Vad han gått igenom. Allt för att fullfölja uppdraget. Han klarade sig igenom. Han kunde fullfölja. Vad säger det? Det håller!! Det fungerar!! Möter du något av detta så låt dig påminnas om Paulus. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: