Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 12

Upprykt till tredje himlen … 12:1ff. Paulus vill berätta om en andlig upplevelse. De blir också en berättelse, en ögonblicksskildring, en inblick i något som finns men inte syns i det vanliga. Det kan hjälpa oss att tro att det verkligen finns det vi tror på.

Törntaggen … 12:7 Vad är det för törntagg han pratar om? Det är något som håller honom ödmjuk helt klart. Det är något som är besvärande och irriterande för honom. Det som många tror är orsaken är en fysisk åkomma. En sjukdom. Handbok för livet skriver: ”Det troliga är att han bokstavligen menar att lidandet är motstånd från Satan, som drabbar honom genom olika människor. Men vad det är med säkerhet vet vi inte. 

Min nåd är nog för dig … 12:9. Det är svaret Paulus får när han ber om att slippa denna tagg. Taggen i livet är inget någon av oss vill ha. Men att varje gång se att Guds nåd täcker den hjälper det oss att klara av den. 

Svaghet och kraft … 12:9f. När vi är svaga söker vi oss till kraften. Vi blir mer beroende kan man säga. Vi vet att vi behöver hjälp. I grunden tänker jag att det handlar om att jag vet vart hjälpen finns. Dit går jag. Min stolthet att ”kan själv” får stå åt sidan. ”Ty när jag är svag, då är jag stark”. 

Fånga med list … 12:16. Bibeln talar om att vi skall tala på ett hjärtevinnande sätt. ”List” i detta sammanhang handlar inte om att lura sig till eller föra någon bakom ljuset. Utan att försöka väcka intresse där det annars har varit mindre lockande att vilja lyssna till evangeliet. 

Vad upptäcker man hos oss? … 12:20ff. Om någon kommer till vår andliga gemenskap, vad finner man då? Hur är vi mot varandra? Hur är vår attityd? Tankeväckande …

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: