Hur ska folk se Jesus idag?

Igår kväll lyssnade jag på Open Doors och Anders Sundström. Han berättade om hur människor i Saudiarabien, och andra länder där man inte får tro på Jesus, får möta Jesus genom att se honom. Hur folk får se Jesus genom dom som tror vilket gör att dom börjar tro på honom.

Mitt i en värld där man förbjuds att tro Jesus blir han synlig i alla fall.

Jag tänker att Jesus gör sig synlig genom den troende. Tror absolut att han kan visa sig för våra vanliga ögon på ett andligt sätt. Men kanske är det ändå så att han blir synlig genom oss som tror på honom.

Och det är inte så konstigt. Bibeln talar om att Jesus tar sin boning inom oss genom sin ande. Evigheten är lagd i vårat inre. Kanske är det så att vi ”skymmer” hans utsikt eller utstrålning på något sätt.

Men jag tror att det är en tid där vi skulle behöva göra honom mer synlig genom oss. Genom dig. Genom mig. Skulle du vilja be med mig idag om att Jesus skulle bli mer synlig genom oss?! Jag tror nämligen att nyckeln finns där. Sett det genom livet. Tider där jag bett att det ska synas på mig att Jesus finns har samtalen kommit. Har jag mer haft inställningen att vara som ”alla andra” så har samtalen uteblivit.

Så vår nyckel till att Jesus ska bli mer synlig är att vi ber om att han ska bli synlig. Svaret kommer bli det. Det är en bön efter hans hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: