Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 3

Kom om natten … 3:1ff. Hemligt kristen troende på Jesus? Kanske var det så. Han hade det rätt klart för sig. Han hade kommit långt i tron på Jesus. Han som inte ”borde” tro gjorde det. Vem kan vara hemligt troende i din närhet? Hur kan du hjälpa den personen att få leva ut tron? Att hitta hela vägen fram?

Född på nytt … 3:3-8. Så viktig process inom oss men som verkar så omöjlig. Hur kan man bli född på nytt när man en gång blivit det? Det är Andens verk inom oss. Det är inte lätt att förstå vindens start och fart. Lika svårt kan det vara att förstå Andens verk. Anden kan göra det inom oss som är svårt att förklara. Det ligger i trons mysterium.

Lilla bibeln … 3:16. Versarna 15-17 sammanfattar evangeliets kärna, Jesu uppdrag, mission och seger. 

Han måste bli större och jag mindre … 3:30. Kärnbibeln säger: ”Det är nödvändigt att måste bli större (viktigare, växa sig stor) medan jag blir mindre”. Levande Bibeln säger: ”Det är som det ska att människorna lyssnar mer och mer till honom och allt mindre till mig”. Det är ett förhållningssätt som är ett måste idag med. Kanske till och med mer viktigt. Vi blir mindre och Jesus större. Mer Jesus till folket.

Att ta emot vittnesbördet … 3:33. Genom att ta emot erkänner vi att Gud är sann. 

Utan att mäta … 3:34. Vi människor kan vara rätt snåla. Det ska vara rättvist. Lika för alla. Någon ska inte ha mer än någon annan. Vi kan vara rätt återhållsamma med vår generositet. Men Gud, Han ger utan att mäta. Det är stort. 

Har evigt liv … 3:36. Detta är en av nyckelverserna i Johannes. Den som tror på Sonen (Jesus Kristus Guds Son)  h a r  evigt liv

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: