Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel i 8

Den som är fri från synd kastar första stenen … 8:1-11. Kvinnan hade begått äktenskapsbrott. Mannen i bilden verkar vara helt ur bilden för dom som vill straffa henne. Man ville att pröva Jesus. Sätt dit honom. Men också få ett svar på hur han tänkte. Skulle han följa Mose Lag? Svaret från Jesus blir solklar. Den som är utan synd kastar första stenen. Ingen dömde henne. Inte heller Jesus. Hans uppmaning: ”Gå och synda inte mer” Förlåtelse men också uppmaning till ett annat sätt att leva.

Världens ljus … 8:12 Ljuset står för att vara upplyst. Att hitta rätt. Att fördriva mörkret som måste vika för ljuset. Ljuset som leder oss rätt i livet. 

Jag Är … 8:24. Jesus utmana alla genom att påstå att han är Jag Är. Han gör anspråk på att vara Gud själv. Han säger också att han är Begynnelsen. Vilket att han menade redan i början av Johannes Evangelium. Han är från början, från tidens begynnelse. 

Ni kommer att förstå … 8:28. För den som inte kan eller inte vill förstå nu kommer en tid då man kommer att förstå. Då kommer man erkänna Jesus som Gud. 

Förbli i mitt ord … 8:31ff. Intressant uttryck. Vad stod det? I Begynnelsen var Ordet och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Tänker också på Ordet – Bibeln. 

Den Sonen gör fri är verkligen fri … 8:36. Halleluja. 

Jesu storhet … 8:57ff. I detta kapitel får vi se Jesu ursprung. Det blir för mycket för dom som lyssnar. Man kan inte koppla ihop hur detta är möjligt. Är från begynnelsen, före Abraham, som redan är död, och själv står livs levande född långt efter Abraham. Det blir för mycket för dom. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: