Snart börjar det efterlängtade

Snart börjar det !! Om jag säger SlowTv kanske det går ett litet liljeholmens ….

Inte? Om jag säger ’älg’ då kanske ?

Precis. Snart börjar SlowTv’s höjdare. Den stora älgvandringen. Nu har dom börjat rigga kamerorna. Kablar och massa teknik sätts upp. Sen börjar det 21/4.

Jag inser att det är många som inte förstår sig på detta nöje. Men det är något speciellt med denna typ av tv. Du måste gå ner i varv. Något jag tror vi människor mår bra av då och då. Då blir denna tv som sänder dygnet runt en bra hjälp.

Den ger också en väntan på något. Väntan på att älgarna ska komma. Gärna i större grupper. I sig en naturupplevelse. Vi har en fantastisk natur. Sen att älgarna är ett av våra stora däggdjur gör det hela ännu lite större.

För den rastlöse finns det en ”snabbgenomgång” på det som hänt under dagen. Så typiskt oss människor. Som att spara tid, hinna med mer och få hjälp till att se det viktigaste på kortast tid. Men vi får leva med detta uppsamlingsheat.

Jag kan verkligen undra varför det är så lätt att driva upp tempo men så svårt att dra ner på det. Sagt det förut – ibland behöver man flytta för att få ett bättre tempo livet. Istället för att göra om sin planering.

Inte konstigt att så många ha stressrelaterade sjukdomar.

Jag tänker att bönen är ett bra sätt att hämta andan. Minns mitt första bönemöte som liten. Jag somnade på det. Så fridsamt var det 😄. Kanske inte att vi ska sova oss igenom det. Utan mer att stanna upp. Få det förtroliga samtalet med Gud. Det gör gott på så många sätt.

Så varför inte bara stanna upp för en stund. Be – samtala lite med Gud. Lyssna – vad viskar han in i ditt liv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: