Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 9

Kan sjukdom var på grund av föräldrarnas synd? … 9:2ff. Svar Nej. Det kan vara dock svårt att smälta att pojken var blind för att Gud skulle bevisa sin makt. Den viktigaste poängen här är att vi inte skall hamna in i ändlösa diskussioner om vart lidandet kommer från, utan mer vad vi kan göra för att lindra det. Bernspång skriver: ”Lidandet vi möter är för oss ett tillfälle och en utmaning att förmedla gudomlig handling.” Meningen var inte att någon skulle födas blind eller bli blind. Men det var ett resultat av synden. Men skulle det binas försoning på korset och förändra spelreglerna. 

Att hela någon på enn sabbat var inte okej … 9:13,16 Intressant att kunde tolka lagen så. 

Föräldrarnas rädsla … 9:22. Om man erkände Jesus blev man utesluten ur synagogan. Garantin för att vara erkänd och godkänd accepterad i samhället. Att vara utestängd från Synagogan hade stora konsekvenser i vardagslivet. Sonen fick stå för sin åsikt själv. 

Men ett vet jag … 9:25 Han kunde inte förklara fullt ut vem Jesus var. Men ett visste han. Han kunde se igen. Gott nog för honom. 

Det märkliga … 9:30 ”Ja, det är det som är så märkligt. Ni vet inte varifrån han är, och ändå har han öppnat mina ögon! … / … Om han inte var från Gud skulle han inte kunna göra någonting.” Stämmer rätt bra idag också kan jag tycka. Det blev känsligt för dom och dom drev bort pojken. När vi ser vem han verkligen är så väcks vår tro till honom. Pojken förstod inte fullt ut men när han insåg vem Jesus var så trodde han på honom. 

Se men ändå blind … 9:39-40. Tankeväckande

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: