Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 2

Det spreds över hela jorden … 2:1ff. Vise män långt bort hade sett den nya stjärnan. Vem har fötts med en ny stjärna fötts samtidigt? Vad jag vet bara Jesus. 

Hotet… 2:4ff. Herodes tror att Jesus är ett hot. Hans hyllning är bara ett sätt att hitta Jesus för att döda honom. Redan där, nyfödd som han var, hade Jesus detta över sitt liv – död. Men hans död skulle ge liv. Tiden var inte inne för det. 

Ledd av en stjärna … 2:9. Vad leder ditt liv? Vad får anföra ditt liv?

Guld rökelse och myrra… 2:11.  Varför fick Jesus Guld, Rökelse och Myrra?

Guld – en klassisk symbol för kungar och makt. Guldet är den ädlaste av metaller. Dessutom är guldet en metall som består i eld,

Rökelse – används vid tillbedjan i många olika religioner. Rökelsen stiger mot himlen och kan vara en symbol för Jesus kontakt med Fadern i himlen.

Myrra – en form av kåda som luktar gott. Den används bl.a. vid kröningsceremonier, men också vid balsamering. Därför skulle myrran kunna symbolisera Jesus död (och uppståndelse).

Änglabesök igen … 2:13,19. Vi kan notera att när himlen och Gud har mycket speciella ärenden sänds budskapet ofta genom att en ängel kommer med det. Josef får besök av ängeln. Han får instruktioner. Skulle du få änglabesök är det ett viktigt budskap Gud vill ge. Han vill inte att du ska missa det.

Hur långt kan ondskan gå? … 2:16ff. Tydligen väldigt långt. Tänk att Herodes dödade alla barn var mellan 0-2 år. Bara för att komma åt ett barn. Vilket han uppenbarligen missade också. Sådan är ondskan. 

Varför skulle Jesus till Egypten … 2:19. Familjen hamnar i Egypten en tid. Varför dit? Unde inte Gud beskydda i landet? Jo, troligen. Men ibland förs vi bort en tid för att beskydda oss. Ett av alla sätt Gud kan handla. 

Nasaret … 2:23. Återigen ser vi att Gud verkar så att det blir som han tänkt. Frälsaren skulle komma från Nasaret. Därför leder Gud familjen dit. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: