Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 1

Detta är berättelsen … 1:1. Berättelsen om Jesus. Matteus startar sitt evangelium med att berätta varför han skriver. Han gör det från början med Jesu släkttavla. I en första anblick rätt tråkig start. Men när du börjar se vilka personer som räknas upp inser du att i Jesu släkt ryms alla olika. Så många olika personligheter och olika bakgrund. Lyckade och ”mindre lyckade” liv. Där får dom rum. 

Jesu födelse … 1:18ff Det var inte vilken födelse som helst. Gud blev människa. Denne personlige Gud ville bli lika oss. Vi skulle förstå honom bättre. Ingen Gud är som han. Han sökte upp oss först.

Havande genom Helige ande … 1:18ff. Inget annat vore möjligt. Denna unga kvinna var beredd att tjäna Gud. 

Namnförslag … 1:21. Vem kan likt Maria säga att en ängel ber om att barnet skall få ett visst namn? Troligen ingen mer än Maria. Namnet var viktigt. Särskilt på denna tid. Namnet beskrev personen. Jesus skulle han heta för han skulle frälsa folket. 

Josef …1:20,24. Vi vet inte mycket om Josef. Men en sak vet vi – han var en person som ville följa Gud. Han gör som ängel ber honom om. Josef inser att det Maria är med om är något stort. Han respekterar henne och det Gud gör med henne. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: