Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 4

Jesu frestelse … 4:1ff. Det står att Jesus mött samma frestelser som vi gör. Här möter han ondskan ansikte mot ansikte. Man skulle kunna tro att Jesus frestades att ta en genväg. Genvägar i Guds rike är aldrig fruktsamma. Jesus stod emot frestelsen. Han vet vad vi går igenom och kan hjälpa oss att stå emot dom frestelser vi möter.

Så började hans förkunnelse … 4:17. Jesu start var kanske inte den enklaste med frestelsen. Han drog sig undan och där började det. Hans huvudtes var och är ”Omvänd er”. Varför då? Himmelriket är nära. Himmelriket här och nu men ännu inte. Paradoxens djupa sanning. Men också att himmelrikets stora och permanenta genombrott var snart ett faktum.

Följ mig … 4:19. Enkla människor kallade Jesus.Det är som att dom var beredda på att han skulle komma och fråga dom. ”Genast” följde de honom. Är du beredd på hans från ”Följ mig”?

Vandringspredikant … 4:23. Jesus vandrade runt i Galileen. Predikade. Botade alla slags sjukdomar. Vilken uppståndelse det måste ha blivit. Ett gott rykte spreds sig. Men det stack nog redan där och då i ögonen på ledare som ville ha folket för sig själv. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: