Vänskap – finns det något vackrare ?

Jag har säkert sagt det förut men säger det igen. Vänskap är nog det vackraste som finns. Möjligen är kärlek vackrare …. Ja det är det men vänskap kommer inte långt efter tänker jag

Igår mötte jag flera av mina gamla vänner. Visst , somliga har jag haft kontakt med via nätet. Men det är något speciellt med sann vänskap. Det är som att möts där man var när man möttes sist. Men det är som det var nyss. Man bara tar upp tråden där man var. Så ett särskilt tack till dig jag mötte igår. Det betydde och betyder väldigt mycket.

Det kan vara ganska svårt att vårda vänskap och relationer. Jag är långt ifrån bäst på det. Inser det. Andra är klart mycket bättre på att ta kontakt än jag. Det får jag jobba på. Förlåt att jag är så dålig på det. Men vad jag uppskattar när man möter ”gamla” vänner. Så tacksam för telefonsamtalet. Mailet. Hälsingen på Messenger.

Jag kan verkligen sakna många av mina gamla vänner genom åren. Alla er som jag hade mer kontakt med förr. Men som nu sker mer sällan. O att det kunde ske oftare.

Vänskap, tänker att du också uppskattar vänskap. Vänskap med gott samtal. Men där tystnad inte blir besvärande väntan. Vänskap där ord värmer men där en blick kan säga mer än tusen ord av uppmuntran. Vänskap som ger mod istället för att lägga krokben. Vänskap där man blir sedd istället för att man vänder bort blicken. Vänskap som ger mersmak än bitter eftersmak. Vänskap där man slår följe efter vägen istället för att lämna någon efter samma väg.

Igår skrev jag om att bli bättre på att inte gå förbi. Idag ber jag om att bli bättre på att vårda relationer och vänskap. Tror att det är en bön som behöver bes ofta. Speciellt i vårt land där man menar att allt för många är just ensamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: