Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 6

Att ge rätt … 6:1ff Vad är vårt syfte att ge av våra pengar och vår tid? Är det för position och ära? Att göra något i det tysta är inte alltid så glamoröst. Men löftet om att Gud ser i det fördolda är välsignelse nog.

Bönen i kammaren … 6:5ff. Att lyssna till sin egen formulerade bön kan vara nyttigt. Hur ber jag? Vad ber jag om? Det är inte dom mest ljudliga och välformulerade som kanske betyder mest. Utan den fördolda bönen i hjärtats djup.

Innan vi ber … 6:8 Innan vi ber vet Gud vad vi behöver. Det är barmhärtigt stort. 

Herrens bön …  6:9. Förebilden för en god bön. Lätt att den bara rablas. Men betänk nästa gång du ber den vilket djup den har. 

Förlåtelsens mysterie … 6:14. Det finns vissa förutsättningar i förlåtelsen

Fasta … 6:16. Att avstå något till förmån för något annat. 

Var har du ditt hjärta? … 6:19ff. Ja det finns ju där inne i kroppen. Men vart har du din håg? Din längtan? Vad samlar du dina ägodelar, pengar? Är dom viktigast eller finns det andra värden. Det som fångar ditt liv där kommer ditt fokus att vara.

Sök först … 6:33f. Tänk vad ofta vi tar det i fel ordning. Här finns en nyckel till att vi kan leva i välsignelse. Att sök Guds rike, Guds vilja, guds tanke för mitt liv, är den bästa vägen för vårt liv.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: