Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 16

Tidens tecken … 16:3. Periodvis har vi en dragning att vilja fastslå tider och stunder. När Jesus kommer tillbaka är en del som dominerar. Egentligen är tidpunkt rätt oväsentligt. Så länge man är redo. Men gamblar man, syndar på nåden är ett annat utryck, då kan det vara bra att veta så att man hinner rätta till livet. Tolkningen av tidens tecken är alltid svårt. Att vara redo blir klart den bättre vägen. 

Lära … 16:12. Vilken lära håller du dig till? En viktig kompenent vi har i förståelsen av lära är att själva läsa Bibeln. Att jämföra, att belysa med olika verser. Står det där? Kan det stämma? Håller läran sig till vad bibeln säger är den korrekt. 

Vem säger du att Jesus är? … 16:13ff. Tänker att å ena sidan tror jag att vi är klara över att Jesus är Gud Son. Men när du skall förklara mer vem Jesus är, vad säger du då? Tänker att tiden kommer att vis på att den kunskapen blir allt viktigare och viktigare. Ju mer sekulariserad ett samhälle blir, desto viktigare blir den kunskapen när frågan kommer.

Binda och lösa … 16:19. När jag växte upp var det ”inne” matt binda. Jag tänkte hela tiden att det vore väl bättre att det var ”inne” med att lösa. Men troligen var det inte coolt att lösa. Större genomslag offentligt med att binda. 

Jesu förvarning … 16:21ff. Det slår mig att rätt tidigt i Jesu ”karriär” börjar han varna för vad som skulle komma.

Att följa Jesus … 16:25f. Jag tänker att det är viktigt att ha en bra förebild i livet. Vem efterföljer du? Vem låter du dig påverkas av? Tänker att vi är mer påverkbara än vi vill erkänna. Vart leder då livet i den påverkan du står under?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: