Varför är du där du är?

Efter den gångna helgen reflekterar jag över en tanke…..


Varför är du och jag där vi är?


Varför har vi hamnat där vi är? Finns det en tanke bakom det? Eller är det bara slumpen? På ett sätt kan det ju bara vara en slump. Och det är ju lättast att tänka så och vara nöjd med det. Måste man alltid se en mening i allt ? Nej, det behöver man väl inte. Men betänk, om det nu är så att det finns en tanke bakom så blir det lite mer djup och spänning. Inte för spänningens skull. Utan mer för att då har ju du och jag en djupare orsak, tanke och plan för vårt liv just där och då.

Jag har vid några tillfällen känt och förstått att jag är på en plats för just en särskild orsak. Ibland har den varit tydlig. Ibland har jag uppfattat att det är en orsak jag inte riktigt nu ser men som kommer bli allt tydligare efter hand. Vilket gjort mig trygg där och då. Har beskrivit det som att att Anden tagit mig om axlarna och fört mig in insett sammanhang. Det är ödmjukt stort att få känna det så. Och jag vet att det fungerar.

Varför är du där du är? Finns det en orsak? Vad är syftet? Vad ska det leda till? Jag tänker att du är kallad dit du är idag. Vad är din kallelse?

”Här är jag tills du säger något annat Gud”. Den bönen har jag levt med hela livet. Kanske är du just därför jag kunnat landa och rota mig där jag bott ganska omgående. Också känt tydligt när rötterna dragits upp.

Är det en bön du också kan be? Behöver inte betyda flytt. Inte byta jobb heller. Utan mer att bekräfta för sig själv att man är där man är försatt Gud vill det. För att sen, om det nu skulle bli så, vara beredd att göra något annat när Gud kallar till det. En gång trodde jag att jag skulle bli missionär långt bort. En gång trodde jag att jag skulle flytta till Norrland. När jag tackade jag blev det bara några mil bort istället. Det var som om Gud ville testa min villighet.

Jag tänker att vi skulle behöva fråga oss varför vi är där vi är? Varför är vi satta på en plats? Kanske är det just för att det är där vi skall vara med och påverka och inspirera. Just där som Gud vill att vi skall kunna vara hans språkrör. Just där han vill att vi ska tjäna med våra gåvor vi fått.

Jag tror att Gud vill påminna dig om att det finns ett syfte med varför du är där du är. Han vill påminna dig om att din kallelse dit. Att du skall blåsa liv i den gåva du fått. Påminna dig om att där du är går Jesus med dig. Där är det tänkt att du skall få bli till välsignelse. Vilket han vill skapa förutsättningar till. Våga lev i den förvissningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: