Att gå vilse…

Har du gått vilse någon gång? Jag minns inte att jag gjort det. Möjligen varit fundersam på hur jag ska hitta rätt men ganska snart fått koll på läget.

Du som gått vilse har möjligen upptäckt att man lätt går i cirklar när man går vilse.

Jo, jag sprang vilse en gång då en personer hjälpte mig tillbaka till huset som jag lånade. Det var en mindre kul upplevelse.

Läser ibland om att folk går vilse. Man skickar ut folk att leta. Att GP-läsare om hur man hittat vederbörande är så gott.

Bibeln talar om ett får som gått vilse och kommit bort. Herden lämnar sina andra får och börjar leta. Letar tills han finner det. Så för han hem fåret till dom andra fåren. (Matteus 18:12)

En fin berättelse om när man kommer bort i tron. Vilse på trons väg. Då söker herden, Jesus, efter oss. Så glöm aldrig att det finns en som letar efter dig om du kommit vilse i tron. Han vill hjälpa dig att hitta hem.

Den berättelse är också en uppmuntran till dig som ber för någon, kanske ditt eget barn eller din mamma eller pappa, som kommit vilse i sin tro. Det finns en som letar medan du ber. Och det är herden Jesus. Du är inte ensam om att letar rätt på den personen.

Jag vet om personer som kommit vilse i naturen tex. Dom har fått en övernaturlig hjälp att komma rätt igen. Så är det också med vilsenheten i tron. Det finns en övernaturlig hjälp att få.

När du hittar hem i tron är det inte bara den dom bett för dig som blir glad. Herden själv bli det. Till och med mer än över dom som finns kvar hemma.

Är du vilse i livet? Det finns en som letar efter dig. Låt dig finnas. Jag ber att du ska hitta hem igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: