Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 18

Vem är stört? … 18:1f. Lite typsikt oss människor. Varför behöver vi positionera oss? Varför kan vi inte se varandra som jämlika? Här får lärjungarna en läxa som ger eko in i vår tid. 

Deras änglar … 18:10. En vers som ser ut att steka att vi var och en har en ängel som vakar över oss. Samtidigt som ängeln är intill barnet i detta fall har den en ständig närvaro hos Gud. Wow!! Sätt in dig själv i den positionen och välsignelsen i att ha en ängel vid vår sida. 

Att vara vilsen … 18:12. Jesus är den gode herden som letar efter den som gått vilse. Vi människor kan gå vilse på olika sätt. Tänk att herden Jesus letar efter oss då. En tröst för den som ber för sitt barn som gått vilse. Jesus hjälper till i letandet. Söker upp det. Vill bära hem den igen

Att korrigera … 18:15ff. Genom historien har vi varit rätt dömande mot en som gått fel. Vi har också gjort det på ett felaktigt sätt. Bilden jag får här är att man ”slår följe” på livets väg för att prata om det. Visa på. Försöka ändra. Går inte det så tar men ett nästa steg. Man går varsamt fram. I respekt för att förändra i det fördolda först.

Komma överens om … 18:19. Kanske är detta underskattat av oss. Jo, jag tror att vi tror att det är så. Men kanske skulle vi än mer förstå det på djupet och handla där efter . 

Förlåtelse … 18:21f. Att förlåta är knepigt ibland. Alltså en gång kan vara svårt nog ibland. Men sjuttiosju (77). Nu talar vi om en fullkomlig förlåtelse. Liknelsen som följer är tydlig. Vi uppmanas att förlåta – från hjärtat. Herre hjälp oss att vara förlåtande. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: