Läs med mig – Psaltaren kapitel 65 & 66

Guds godhets rikedom … 65:ff

Uppfylla löften … 65:2. Vilka löften till Gud har vi kvar att uppfylla? Jag tänker att när vi gav dessa löften hade det hänt något speciellt i vår relation med Gud. Löftet var en frukt av den händelsen. Saker och ting kan ha gjort att vi ”tappat bort” vårt löfte. Men låt oss inte vara sena med att uppfylla dom. 

Låt oss mättas … 65:5. Vår andliga längtan möts i Guds rikedom. Det är där vi mättar vår själ. Ingen annan stans. 

Du kröner året … 65:12. Året runt fyller Gud denna jord med rikedom. Naturen får kraft att växa, djuren mat för att växa, människan för att få sin utkomst. Allt detta är Guds rikedom. Vi har nog lite för lätt att tänka att allt beror på vår insats….

Tacksamhet och lovsång … 66:1ff

Kom och se vad Gud gjort … 66:5 Att börja söka efter allt gott Gud gör är en välsignelse. Det gör gott för vår tro och tillit. 

Herre du gjorde … 66:8-12. När Gud luttrar oss jämför han det med att luttra silver och Guld. Alltså man tar bort slaggprodukter så att silvrets renhet kommer fram. Guldet blir så att säga mer guld. Och får ett högre värde. Att lutras är att renas. Den sista raden i detta sammanhang blir då viktig. Det är lätt att fastna i att luttringstiden är det som gäller. Men det fins en tanke med den. ”Men du förde oss till överflöd”. ”Överflöd” kan översättas med ”Frihet” – fört oss ut i frihet. 

Tsade … 119:137–144. Men jag glömmer inte dina befallningar. Till hundra procent kanske i inte lyckas här. Men jag tror att vi vill det. Leva för det. Söka oss åt det hållet i livet. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: