En röst ropar …..

Det finns en text i bibeln som vi läser speciellt i adventstid. Den handlar om Johannes Döparen men är skriven många hundra år innan. Vi läser:

”En röst ropar i öknen: ”Bana väg för Herren, gör vägen rak i ödemarken för vår Gud.” ‭‭Jesaja‬ ‭40‬:‭3‬ ‭SFB15‬‬

Vet inte om man in kalla vårt land för ödemark. Möjligen långt ut i urbygden där typ ingen bor. Men vårt land är rent andligt en ödemark i vissa områden. I den ödemarken behöver vi vara något av en Johannes Döparens röst. Som ropar ”Bana väg för Jesus i ditt liv”. På ett sätt kan ju vår granne vara rent andligt en ödemark.

Ibland kan jag verkligen tycka att det andliga är ute på en väldigt krokig väg. Inte för att det andliga gör massa konstiga saker. Utan mer att det andliga måste kryssa mellan massa åsikter och händelser. Mellan attityder och motståndare osv osv. Vi skulle verkligen behöva göra Guds vågar mer raka.

Hur kan vi göra vägen rak för Gud till människor. Hur kan vi öppna den vägen? Advent och jul är en så bra tid att visa på detta.

Jag tänker att den som inte har hittat Gud har missat något väsentligt i livet. Något rätt avgörande minst sagt. Advent och jul vill på något sätt påminna varje människa om detta viktiga. Gud vill liksom leta sig fram till var och en. Ibland blir den vägen rätt krokig. Men Gud är rätt uthållig och kanske rätt envis också. Och det är kanske inte så konstigt när han menar att han har världens bästa budskap och erbjudande.

Lyssna – kanske är det så att Gud försöker säga något till dig. Något som gäller just dig. Lyssna uppåt mot himlen. Lyssna inåt i ditt inre. Lyssna genom att läsa bibeln. Kanske till och med någon människa har en hälsning från Gud till just dig.


Här hittar du min Julkalender som du gärna får följa …..


Idag ber vi för riksdagsman: Per Bolund (MP)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: