Så är det gjort

Så är deklarationen inlämnad. Varje år likadant. Förr tog den tid. Nu går det fort. Men den ska göras. Roligare de år man får tillbaka. Mer trist när det ska betalas tillbaka.

Det sker på heder och samvete. Och ärlighet kan tilläggas. Tänk vilken förmån vi har i vårt land. Genom vår skatt har vi en sjukvård. Jag som sett sjukvården i tex Tanzania kan bara säga – tack gode gud för vår sjukvård. Vi har en skola där våra barn får möjligheten att lära sig det viktiga i livet. Det är bara för dom att att ta emot och göra något bra av det. Andra barn får inte ens chansen i tex Sudan och Somalia. Vi har en äldrevård som stöttar äldre personer som behöver det stödet. Andra äldre invandra länder får ligga hemma och i bästa fall få lite stöd från någon anhörig om man har råd.

För mig blir detta så tydligt varje gång jag deklarerar. Jag fylls av tacksamhet. Blir rätt trött på all klagan att vi skulle ha det så dåligt. I jämförelse med andra borde vi skämmas. Ändå verkar en del anse sig ha rätt att fuska till sig avdrag för att slippa skatt.

Om alla gjorde rätt för sig skulle nog skatten bli lägre. Så tänker jag.

Så för mig blir denna dag med deklarationen insänd följande:

Tack Gode Gud för att att jag får bo i Sverige. Tack för alla förmåner vi har. Förlåt mig varje gång jag gnäller på vårt lands förmåner. Hjälp mig att vara tacksam. Ber att du ska välsigna vårt land. Amen.


Idag ber vi för riksdagsman Lars Johnsson (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: