Böneliv som grundar sig på nåden

Sakarja skriver i 12:10:

”…. / …. Skall jag utgjuta nådens och bönens Ande … ”

Är det något bönen behöver så är att den vilar på nåden. Får den inte ha den grunden tror jag den landar fel. För ett bönesvar rinner upp ur Guds nåd att svara.

Bönen är en fantastisk möjlighet i en vandring i nåden. Där Guds ande hjälper oss att vandra i ord som följer andens ingivelse. Anden har en förmåga att hjälp oss med orden. Vilket kan hjälp oss att bedja efter Guds vilja och syfte.

Ibland kan nog du göra samma reflektion som jag i att Bönelivet skulle kunna vara klart större och mer. Vi tappar kontinuiteten. Jag tänker att en bön om att Gud ska utgjuta just bönens ande över oss är en bön efter Guds vilja. Som hjälper oss att använde detta fina redskap lite till.

Tänker att detta är en livstil. Så när jag läser denna vers växer en bön inom mig att denna nådens och bönens ande vill jag ha mer av. Vill du?

Ser man genom bibelns bild är bönen central. Uppenbarelsetältet , templen. Nya testamentets olika böneplatser. Man kan läsa om hur man besökte orter. Där letade man upp böneplatsen. Så jag tänker…. Vart har du och jag vår böneplats?


Idag ber vi för riksdagsman Anders W Jonsson (C)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: