Läs med mig Sakarja bok – Kapitel 12

Sista tidens slag om Jerusalem … Detta kapitel menar man beskriva det sista slaget om Jerusalem. I endens tid. Den som motarbetar Guds folk kan inte bestå. Man gör sig själv illa om man reser sig mot Guds egendomsfolk. 

Alla jordens folk … Alla skall resa sig mot Israel. Detta lilla land. Historiskt borde man inse att det är ett felbeslut. Men ändå skall man gå mot Israel. Man borde inse detta genom att läsa bibeln. Borde få länder att avstå. Utgången är beskriven här. Ändå kommer man gå mot detta land och folk. En lättvunnen seger tänker man nog men ack så fel man har. 

Utgjuta nådens och bönens ande … Så att de ser upp till mig som de har genomborrat. Ser d Jesus på korset här? Ende sonen, förstfödde. Jag tänker att denna utgjutelse är i högsta grad behövd idag med. Vi som Guds folk skulle behöva bada i en sådan utgjutelse. Du och jag liksom. Ett böneliv som grundar sig på nåden. Det är ett böneliv som får rätt utgångsläge. Får rät grund. Förutsättningarna blir då goda. För allt inom bön behöver ha sitt utgångsläge i nåden, tänker jag. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: