Telefonkö – usch och fy

För någon dag sedan skulle jag ringa ett företag som är lite större. Jag ringde på morgonen. Efter en timme i kö blev jag tvungen att lägga på. Försökte lite senare och lång kö då med. Efter 1 timme och en kvart svarar en lätt stressad röst. Jag presenterar mitt ärende. Hon gör allt hon kan (tror jag) för att hjälpa mig. Efter mycket om och men så kan vi avsluta samtalet. Nu visade sig att hon hade hänvisat mig till helt fel ställe. 2 timmar och en kvart i kö för att bli hänvisad till fel ställe. Så kände jag det rätt motigt. Alltså….. telefonkö – det gillar inte jag så mycket.

Det finns ett nummer som inte har så lång telefonkö. Faktiskt aldrig. Det är himmelens telefonnummer. Visste du att det fanns ett nummer dit?

”Ropa till mig när du är i nöd, jag skall rädda dig, och du skall ära mig.”
‭‭Psaltaren‬ ‭50‬:‭15‬ ‭B2000‬‬

”Och kalla på mig nödens dag [då du är trängd och möter svårigheter], jag ska befria dig och du ska ära mig.”
‭‭Psaltaren‬ ‭50‬:‭15‬ ‭SKB‬‬

När jag var liten sjöng vi en sång som började så här:

Ring till himlens nummer du får alltid svar.

Resten av sången kommer längre ner . Minns att att man kallade psalmen just för himlens telefonnummer. 5015. Behövdes bara 4 siffror typ. Kort och enkelt. Och det är just så som jag tänker mig att det fungerar. Man behöver inte sitta i kö. Man blir inte hänvisad till fel avdelning av en telefonist.

Det bästa med detta nummer är att man måste inte vara i nöd för att ring. Går bra även om man bara vill snacka en liten stund. Kanske till och med bara för att höra om han är hemma. Vilket han alltid är.

Sången säger rätt mycket om livets olika skeenden då man gärna vill prata med någon. Då man behöver någon som lyssnar och kanske lite stöd. Att då sitta i telefonkö hade varit förödande.

Hur ringer man? Det kallas också bön. Så det är bara att börja prata med Gud. Då öppnas linjen. Så snabb är uppkopplingen. Krävs ingen Wi-Fi. Krävs ingen 4G och ingen sladd. Det bara funkar.

Här kommer sången. . . .

Himlens nummer

Ref. Ring till himlens nummer du får alltid svar. Himlens nummer är för alla och en var. Tala med din fader tala med hans son. Ja, om du har bekymmer ring till himlens telefon.

Alltid öppen linje, ingen väntetid. Alltid nån som lyssnar och kan ge dig frid. Känner du dig ensam och behöver tröst. Ring så får du lyssna till Jesu milda röst.

Det är ingen avgift, aldrig nått som stör. Alltid öppen växel, alltid nån som hör. Vem det är som ringer eller varifrån spelar inte alls nån roll på himlens telefon.

Ring till himlens nummer om din sorg är svår. Där finns en som hjälper, lyssnar och förstår. Ja där finns en som tröstar både natt och dag. Och som ger dig mod och kraft när du är trött och svag.


Idag ber vi för riksdagsman Mattias Jonsson (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: