Läs 1 Samuelsboken med mig – Kapitel 7

Helhjärtat … Om man verkligen menar att vilja följa Gud skulle man skaffa bort de främmande gudarna och astarterna. Man kan fundera på det faktum att man blandade ihop flera gudar. Man var inte nöjd med bara den levande Gud utan man skulle ha fler. Kan det jämföras med vårt sätt att låta Gud konkurrera med vårt sätt att ha ”gudar” i vårt liv?

Upphör inte … Israels folk blev rädda för Filisteerna och bad Samuel enträget be för dom .

Hjälpstenen … Israel slog filisteerna genom att Gud sände åskväder som förvirrade filisteerna. Man tog inte äran till denna seger. Minnesstenen fick namnet ”hjälpstenen” – man hade ju fått hjälp av Gud. Kanske skulle vi också resa sådana stenar för att påminna oss om all den hjälp vi får av Gud.

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: