Söndagstankar – sinnesro

Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan
förändra, mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.
Amen.

Att ha sinnesro är ju något att eftersträva. Det ger oss ett lugn som påverkar hela vårt inre och vårt liv. Skulle tro att man överdriver inte om fet faktist påverkar både vårt blodtryck och puls på något sätt. 

Sinnesro – Synonymer till sinnesro hänvisar till sinnesfrid: själslig ro, inre frid, själsfrid, själslugn, sinnesro, sinneslugn, harmoni. När läsare synonymer.se får själva ve förslag blir det harmoni

Tänk vad vi kan ställa till det inom oss när vi inte kan släppa vissa saker som händer oss. Sinnesrobönen visar på ett förhållningssätt som inte alltid är så enkelt. Att acceptera det vi inte kan förändra, och som vi så gärna vill förändra, är ingen lätt manöver. 

Att få mod att förändra mönster och sätt som är mindre bra kräver rätt mycket också av oss. Låter ibland enklare än det är i själva verket. 

Men kanske kan vi i all enkelhet ändå be denna bön. Med en liten förhoppning att den gör den nytta den andas. Även om vi har just då svårt att ge oss hän till 100% i den bönen. Inland kanske tom inte vågar be en sådan bön för att vi är rädda för förändring. Blir förändringen som som jag vill? Liten märklig tankegång men det ligger något i det. Fast vi kan känna så tror jag att vi innerst inne har en magkänsla att svaret kommer att bli bäst för oss. Om vi är ärliga mot oss själva n

För visst är det så att det ligger något i denna bön. Något som verkar kunna göra gott i oss. Att den har någon form av ljuvlig välsignelse som kan komma oss till del. Den andas värd att prövas. Eller hur? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s