”Det ska bli spännande och se vad Gud kan göra i detta”

Det ska bli spännande och se vad Gud kan göra i detta

Den gamla damen, snart 100år, hade fått ett tungt besked i släkten. Det såg minst sagt hopplöst ut. Den utgång som var mest trolig var inte rolig. Då säger den gamla damen ”Det ska bli spännande och se vad Gud kan göra i detta”

Berättelsen är hämtad från gårdagens predikan jag lyssnade till via webben. Erik Andersson i Filadelfia Stockholm predikade. Han utgick ifrån Hebr 11. Temat skulle man kunna sammanfatta med ”Att ha tro för något”. Eller som Erik uttryckte det ”En tro som hjälper dig att se det som kan bli”. Så bra. Du hittar det på http://www.filadelfia.nu/?m=151


Den är klart värd att lyssnas på. En påminnelse att få och ha tro för något som kan bli. Nuet och det som ligger bakom i all ära men att få tro för framtiden är stort. Det är så mycket som kan göra oss nedslagna. ”Det går nog inte”-känslan är lätt att hamna i. 

Tänk att den gamla damen kunde fälla den tanken i en situation som såg så hopplös ut. Det är ingenting man tar sig direkt.  Man söker den och får den given. 

Jag tror att detta vill påminna oss om att söka vägen i situationer som ser hopplösa ut via Gud. Där vår tro på förändring brister kan vi få tro för det. Att bli smittad av ”möjlighet” i en omvärld som styr tanken åt missmod. 

Att tro på Gud innebär att vi litar på att han en dag ska infria vårt hopp och rädda oss för evigt. Vår tro gör oss övertygade om en verklighet som vi ännu inte kan se. Hebreerbrevet‬ ‭11:1‬ ‭BSV‬‬

Tron handlar om det. Att tro på något som man för ögat inte kan se. Om något som kommer framöver som vi måste sätta tillit till att det verkligen kommer. 

Så, ta några minuter och lyssna till Erik. Det är välinvesterad tid. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s