Söndagstankar – att vänta

”Den som väntar efter Herren hämtar ny kraft” Jes 40

För några veckor sedan skrev jag om ”paus”. En paus som kan vara jobbigt är ”väntan”. Att vänta på att det ska bli min tur hos tex tandläkaren kan vara jobbigt. Speciellt om tandläkaren är försenad. (Nu finns det ju också andra orsaker till att den väntan är jobbigt. Som tex tandläkareskräck 😱). Eller när man har bestämt en tid för ett möte och folk är sena.

Det heter ju att ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”. Är inte så övertygad om det. Det kan vara en låååång väntan.

Den som väntar på ”Herre hämtar ny kraft”. I den väntan får vi kraft att vänta. Kraft till tålamod. Kraft till bärandet av den nöd vi ber om hjälp för.

I det ”väntrummet” händer något. Gud gör något i den väntan. Det är inte alltid vi förstår att det sker något. Inte heller vad som sker. Det får vi se när vi ser frukten av det längre fram.

En god vän letade efter en sak. Jag skrev en bön om att hon skulle hittade det. Då kom svaret nästan omgående att det var bönesvar. Tänk om det alltid gick så fort. Men så är ju inte fallet. Ibland får vi vänta. Den väntan kan vara tuff. Men även då händer något gott.

Den som väntar efter Herren får ny kraft. Det är ett löfte. Att sätta sin tillit till det är stort. Förvänta det. Den hämtar det från Herren. Den finns där till dig.

Det handlar alltså om riktningen i våra liv. Vi har vänt oss till herren. För när vi inser att vi är i behov av stöd och hjälp vänder vi oss åt det hållet vi kan få stöd. Då hämtar vi kraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s