Tacksamhet – den gör något gott inom oss

Tacksamhet – den gör något gott inom oss. Den sprider glädje i varje fiber i kroppen. Skulle vilja påstå att tacksamhet är läkande. Läkande i vårt sinne.

Men har vi så mycket att vara tacksam för?

Kanske hamnar vi i ”diket” av otacksamhet. Av missnöje. Kanske tom av lite avundsjuka. Och då är det svårt att vara tacksam.

Jag tänker att om vi bara funderar lite så har vi så mycket att vara tacksamma för. Börja notera dom små smakerna. Då lockas dina tankar in i letandet och du kommer med största sannolikhet hitta rätt mycket att vara tacksam för.

Fall då inte i att även notera det som du inte är tacksam för. Vi har så lätt att sätta ett ”men” efter sådant som är bra. Låt dig drabbas av tacksamheten. Lägg undan det andra för en stund.

Det är då som det positiva händer. Vi läks inifrån. Vårt sinne får ljusare färger. Tänket går i rätt riktning. Och vi börjar tänka och leva positivt.

Vi har verkligen mycket att vara tacksamma för. Vissa tider mer. Andra tider mindre. Men det finns verkligen mycket att vara tacksam för.

Vi är nog tacksamma för olika saker. Men vad gör det? Bara vi är tacksamma!!

Tacksamhet är en tillfredställelse. Nöjsamhet. Det skapar inre frid. Så det är bra för oss att leta efter sådant vi kan vara tacksamma för.

Tacksamhet är också ”uppskattning”. Det är en bra egenskap. Kan vi visa uppskattning både till vår omgivning och oss själva så gör det gott med oss. Den sprider en god atmosfär av väldoft omkring oss.

Kan ju bara påminna dig om när du mötte en som vara gnällde och var otacksam senast. Inte gav det mersmak att vara med den? Inte kändes det trevligt.

Om det får påminna oss så kanske det kan hjälpa oss att just vara och visa tacksamhet. Surkart vill vi inte möta så då får vi själva gå före och inte vara ett surkart.

Låt tacksamheten börja bli synlig inom dig. Det kommer att hjälpa dig att hantera det du är mindre tacksam för på ett bättre sätt.

Tack !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s