Titel – är vi vår titel?

Vad har du för titel på ditt jobb? Skulle tro att många av oss inte tycker det är så viktigt med titel. Är du det titeln säger?

Jag fick en spännande titel en gång. Av en liten kille. Jag hade predikat i hans kyrka. Skulle äta mat efter gudstjänsten i hans familj. När han hjälpte sin mamma att duka säger han ”här ska predikministern sitta ” Det var väl ingen dålig titel. En gång blev jag kallad ”superduperurgullig”. Den kanske är mer är så att man rodnar lite.

Kanske är det så att vi egentligen inte har någon titel. För tillfället kanske. Men vi är hela tiden under konstruktion. Vi utvecklas. Vi mognar. Vi gör framsteg. Vi får olika kompetenser. Vi blir visare.

Fastna inte i din ”titel”. Du är mer än den.

Jag har en titel som jag är mer glad över. Det är att jag är ett Guds barn. Alltså, genom att jag tror på Gud blir jag kallad, mer än så jag är, ett Guds barn. Det är viktigare än ack så många titlar, högskolepoäng och utbildningar. Det är något som håller längre än detta livs slut. Visst lät ”predikminister” rätt okej. Men för mig räcker Guds Barn helt klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: