”Jag tar inget för givet”

Jag såg dom sista poängen i en tennismatch där DJOKOVIC spelade mot FUCSOVICS och vann med 3-0 i set. Vid intervjun räknade man upp alla hans segrar och undrade hur han värderade dom och vilken som var störst. Då kom en del svaret som fastnade hos mig – ”Jag tar inget för givet!”

Han inser sin styrka och möjligheter. Men levde inte på gamla meriter. Inte heller tog för givet att det bara vara att gå ut och vinna. En inställning som visar på vishet och ödmjukhet.

Och kanske är det en viktig nyckel till det mesta man skulle kunna kalla för ”framgång”. Jag tycker just det ordet är svårt att förhålla sig till. För i vissa stycken är det lätt att peka på framgång. Andra gånger när det går bra är det svårt att uttrycka det med ett ord som ’framgång’. Men inställning och attityd behöver ha en stort portion av just detta:

”Jag tar inget för givet”

Med den inställning möter vi utmaningen med respekt. Vi tänker en extra sväng. Vi vill göra det på riktigt. Inte slarva över det. Får gärna ta lite längre tid och göra det mer på djupet.

Det är så lätt att ta mycket för givet. Framgångar ekonomiskt och på jobbet. Vänskap inte minst. Jag tror det är en viktig förhållning till livet. Och i livet. Att inte ta något för givet.

Denna förhållning innebär inte att vara passiv. Inte våga alls. Inte vilja utmana. Det handlar helt enkelt om att vårda och ta om hand. Att gå in i något med stor respekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: