Att vara hackad

Att vara hackad. Det är inte roligt det. Så många vänner på Facebook som drabbas just nu. ”Dom” ber om mobilnumret till mej och andra. Så blir man av med sitt konto.

Om man hade sagt detta till mig när jag var liten hade dom orden haft en helt annan innebörd. Att vara ”hackad” på 70-talet hade inget med internet att göra. För då fanns inte internet. Då betydde ordet hackad just hackad. Att något var delat i mindre bitar – hackad. Att det hade med att ett konto blev kapat av någon fanns inte på kartan.

Det är intressant vad ord byter betydelse med åren. En del ord försvinner liksom ur ordförrådet. Andra kommer till. Men somliga byter eller får en till betydelse. Somliga ord tappar sitt värde också. Somliga ord blir hackade – kapade – kidnappade. Någon lägger liksom beslag på dom och ger dom en annan inrikting, betydelse och värde. Det tycker jag är tråkigt. Hitta på egna ord istället tänker jag.

Det finns ord som aldrig får tappa sitt värde och betydelse. Det är ord som kärlek, omsorg, förlåt, hjälpa, uppmuntran. Det finns säkert fler. Dom får aldrig aldrig tappa sitt värde.

Vilka ord tänker du på? Vilka ord får inte tappa sitt värde och betydelse?

Dessa ord behöver vi värna om. Ta ansvar för. Bevara. Beskydda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: