Är du en stjärna?

Är du en stjärna? Om vi skulle få den frågan tror jag att dom flesta av oss svarar ett tydligt ”Nej!” Kanske just för att vi inte är det. I jämförelse med tex våra idrottsstjärnor.

Kanske är det också vår ödmjukhet som hindrar. Andra skulle verkligen säga ”Ja!” På den frågan. Kaxigt kanske andra menar att det svaret är.

Ofta jämställs stjärna med diva, överdängare och någon som liksom är förmer än någon annan. Det är något negativt över det. Inte konstigt då att vi värjer oss emot epitetet stjärna.

Men stjärna är, tänker jag, något helt annat. Något vackert. Någon som lyser upp tillvaron. Någon som visar vägen. Någon som har en betydelse att lyfta fram någon annan. Jag tänker också att en stjärna är någon man uppskattar och värderar högt. Som man har förtroende för.

Så du, du är en stjärna. Du är en stjärna för någon. Som förgyller tillvaron för en som finns nära dig. Men även för någon långt borta. Tack för den utstrålning du har. Tack för att just du finns. Det sägs att det finns ingen snöflinga som är den andra lik. Alla är unika. Säkert så med alla stjärnor också. Så är det med dig. Du är unik. Jämför dig inte med någon annan. Fortsätt lys. Fortsätt vara en stjärna som strålar.

Du är helt enkelt en strålande stjärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: