Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 22

När de hörde sitt eget språk… 22:2.  Intressenat. När man hör sitt eget språk blir man visst mer benägen att lyssna. Kanske ligger det något i det. 

Återigen berättas hans upplevelse på vägen… 22.3ff. Det måste innebära att denna händelse är av stor betydelse. Den som förföljer Jesus kan bli dess efterföljare helt klart. Det man förr talade emot kan man nu tala för. Den som människor valde bort kan Gud välja. Så ser du en motståndare man det bli din medspelare. För Gud är ingenting omöjligt. Så möter du den som gör livet svårt för dig kan det bli, med Guds kraft, din medvandrares istället. 

Paulus medborgarskap.. 22:25ff.  Paulus hade många fördelar med vad livet hade utrustat honom med. Suttit vid Gamliels fot och blivit undervisad. Och inte bara det. Han hade ett Romerskt medborgarskap sen födseln också. Det beskyddade honom. Vilket gjorde hans fångenskap mindre riskfylld. Jag får tanken om vårt medborgarskap i himlen. Man kan göra mycket ont mot oss här på jorden. Man kan till och med avsluta vårt liv. Men vårt medborgarskap i himlen leder oss dit. Tack och lov. 

Att inte vara önskad… 22:22. Starka ord till Paulus. ”Bort från jorden med den människan! Han borde inte få leva!” Tänk att ha en åsikt som den om en annan människa. Det berör mig. Det är inte värdigt att tänka så. Men större är att Gud tänker inte så om någon människa. Varje människa är älskad av Gud. Jesus dog och uppstod för varje människa. Du är önskad av Gud.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: