Som förr blir det nog aldrig

Det finns tidpunkter som på något sätt satt speciella avtryck. Kristi födelse är vår tideräkning. Genom historien har vi olika tidpunkter. Beroende på hur länge vi levt. Estoniakatastrofen är ett datum. För den som var med där är det verkligen en brytpunkt. 11:e september är ett datum som verkligen blir att det inte blir som förr. Så tror många att pandemin kommer att vara. Det kommer aldrig bli som förr igen.

Men varför skulle det inte bli det? För ser mannaminne omkring så kan man notera att vi människor mer och mer går tillbaka att vara mer fria som förr. Till och med tredje sprutan ser man ett minskat intresse för. Man köper färre självtest för att ha koll på sin hälsa.

Men om det blir som förr avgör troligen bara du själv. Hur vill du ha det? Vad vill du göra? Vad för livsmönster vill du återerövra och vilka vill du lämna för gott?

Å andra sidan….. vill vi ha det gamla tillbaka? Vill vi se något annat? Ska framtiden vara något annat?

Hur det än är är framtiden i dina händer. Ibland säger vi att andra styr våra liv. Men hur sant är det egentligen?? Dom avgörande besluten har du själv. Visst kan det vara så att andra påverkar. Men du tar besluten

Så ta besluten själv. Du har dom i din hand.

Men nu har du väl ändå ändrat livsinricktning , Pedher. Nej, men jag inser på vilket jag gör dessa beslut på bästa sätt. För mig har en bön varit viktig. ”Gud, här är jag tills du säger något annat”. Till det har jag alltid haft en bön om att Gud ska leda mig. Då är förutsättningarna bäst tänker jag.

Så kommer det aldrig bli som förr? Troligen inte. För ”allt , som har liv, växer och utvecklas” sa Lewi Pethrus en gång när han introducerade den första utgåvan av Segertoner, pingstväckelsens sångbok. Och det är visdomsord. Det ligger nog mycket i det. Har pandemin avgjort det? Nej, möjligen påverkat det. Men det hade skett ändå. Så nu går vi vidare in i en ny tid. Precis som vi alltid har gjort. För allt som har liv…… just det ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: