Han böjde sig ner …..

Den här påsken påminns jag av en sångstrof som för mig blir djupet i påskens budskap.

Jesus böjde sig ner till oss. Han förväntade inte att vi skulle sträcka oss upp vilket vi inte hade lyckats med. Jesu storhet är hans ödmjukhet. Han tänkte inte på sig själv. Att ha dig och mig i fokus var viktigare för honom. Om det hade varit lättvindigt för honom hade han inte kämpat i Getsemane. Det står att han svettades blod till och med. Att gisslas var inget man bara gjorde med en axelryckning. Många klarade sig inte igenom det med livet i behåll. Hans kärlek till oss var så mycket större. Sången säger:

Han böjde sig ner i ödmjukhet
och blev allas tjänare då
Han tänkte aldrig på sig själv
när han skulle dödstraffet få
Kärleken kände ingen gräns
när lidandets väg han fick gå

Det finns inga djup som är för djupa för att inte Jesus skulle kunna böja sig ner till. Hur långt ner vi än kan känna oss når han dit.

Lyssnade till Allans predikan igår. En stark avslutning med påminnelsen om att Jesus fullbordade det. Det var klart. ”Frälsningen är fullbordad. Du kan vara trygg i det”. Han sa ”Har du bett Gud om förlåtelse kan du vara trygg och säker att frälsningen gäller. Det är fullbordat”. Han påminde om att vi heller inte kan göra det bättre eller förstärka det. Genom gärningar tex. Jesus har fullbordat det. Gjort det klart. Allt är klart. Vill du lyssna ? Det gör du här.

Hur blev det möjligt? Han böjde sig ner!

Påskens djupa hälsning är hans ödmjukhet som upprättar oss. Det är så stort. Det är fullbordat. Det är klart. Tvivla inte. Tro. Det är möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: