Läs med mig – Kolosserbrevet Kapitel 4

Förmaningar … 4:1 Paulus ger förmaningar till församlingen och dig och mig. Var uthålliga i bönen. Ge inte upp. Håll på

Öppna dörrar … 4:3. Vi får be om öppna dörrar för evangeliet. Men också som Paulus ber – ”Tala som jag bör”. Att säga det som ska sägas och inget annat. 

Förståndigt … 4:5. Vi skall uppträda förståndigt mot den som inte tror. Värt att ta med sig i en tid där världen sekulariserade. Men vi skall ta till vara varje tillfälle vi får. 

Vårt tal … 4:6. Kryddat med salt. Hjärtevinnande. Vänligt. Välbehagligt. Med nåd. Tankeväckande. Ljuvligt. Orden skall läggas väl. Vänligt och välsmakande. Så försöker olika översättningar fånga denna vers. SÅ skall vi förmedla berättelsen om Jesus och frälsningen. ”Så att vi vet hur vi skall svara”. Ett gott samtalsklimat skapar möjlighet till dialog. Där får frågorna plats. Anden hjälper oss att ge svaren. 

Epafras bön … 4:12. Återigen en bön om att man skulle stå fast, vara fullkomlig och ’helt övertygade om’ vad som är Guds vilja. 

Att fullfölja sin tjänst … 4:17. Det var en uppmaning till Arkippus. Likväl en uppmaning till oss alla. Att fullborda den kallelse vi fått. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: