Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 6

Att förkasta Jesus … 6:1ff Man kan inte bli profet i sin egen hemstad, familj och släktingar…. Är det sant? Men kanske ligger det något i det. Ensamhet och utanförskap blir ibland frukten av det. Han kunde inte göra några kraftgärningar. Tänk hur det kan bli…

Sände ut två och två … 6:7ff. Dom gick ut och redan i vers 13 får vi en rapport. Det Jesus hade gjort gjorde dom nu.

Johannes Döparen (J D) … 6:14ff. J D budskap var skarpt men lockande. Tänk att ett liv som levs fel kan till varje pris ”rättfärdigas”. Till och med om priset är at döda. Man kan till och med välja bort det man annars skulle ha vädrat högt. 

Öde plats … 6:31. Jesus visar på ett exempel. Att dra sig undan till en öde plats. Inte bara en gång finner vi detta i evangelierna. Kan det ligga något i detta? Trots att man dragit sig undan var dom beredda… Kan det ligga något i det också?

5 bröd 2 fiskar … 6:38f. Vad har ni? Av det kan Jesus göra något, ja inte bara det, han kan göra mycket. Han mättar många många. Kanske 15000 personer, 5000 män förutom kvinnor och barn… 

Berget … 6:46. Återigen en öde plats. Jesus drog sig undan för att be. 

Kom gående på vattnet .. 6:48 Jesus går på dins vågor av problem och bekymmer. När han stiger i din livbåt lägger sig vinden. 

Man kände igen Jesus … 6:54. Skulle man känna igen Jesus idag? Nej, det verkar som att allt för många inte har den blekaste aning – vad gör vi åt det? Ja, när Jesus kommer känner man genom honom utifrån sina hjärtan. Evigheten är lagd i våra hjärtan. Blir igenkänning pågrund av det. 

Man hjälpte folk till Jesus … 6:55. Tankeväckande. Man skyndade sig att föra folk till Jesus. 

Hörntofsen … 6:56. Tofsarna skulle påminna om buden. Ofsen är symbol för Jesu makt och auktoritet. Man rörde alltså vid Jesu makt. Kraften gick ut ur Jesus. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: