Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 8

Även några kvinnor …8:2. Ibland får man känslan av att kvinnor inte hade plats bland de närmaste runt Jesus. Men så är det ju uppenbart att det verkligen hade.

Såningsman … 8:4ff Liknelsen återkommer i flera evangelier. Talar om vilken jordmån vi människor har i relation till Guds Ords utsäde. Tankeväckande. 

Ni har fått nåden att förstå Guds Rike hemligheter … 8:10. Spännande utryck tänker jag. Är det så att vi kan få del av den nåden i nutid?

Förståelse … 8:9ff Tänk att det finns många olika sätt att ta emot Guds Evangelium. Det kan förklara för oss varför det ibland verkar så omöjligt att se långvariga resultat av evangelisationen. Att se såddens principer hjälper oss att förstå att vi behöver vara förberedande och väl genomtänkta. 

Det som göms i snö… 8:17. … kommer upp i tö. Kanske ligger något i det talesättet.

Jesus i stormen … 8:22. När det stormar i ditt liv finns Jesus med i båten. Hans ord i denna storm räcker för din storm lika väl. 

Bad Jesus att lämna dom … 8:37. Tänk at man reagerade så när Jesus gjorde under. Bad honom att lämna dom och området. Andra hade vädjat till honom att stanna för alltid. 

Kvinnan rör vid Jesus … 8:44. Tofsen hade med Guds löften at göra. Hon sträckte efter hörntofsen. Hon blev helad. Rör vid Jesu löfte med ditt behov. 

Tro så får hon liv … 8:50. Denna vers skulle behöva komma in djupt i vår förståelse och tillit. Hon uppstod. Tänk at Jesus förbjöd många att tala om de under han gjorde. Men man kunde inte tiga med vad man sett och hört. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: