Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 11

Herrens bön … 11:1-4. På en (viss plats). Verkar som att han hade en utvald plats att vara på när han bad. Han hade lärjungarna med sig. Kanske ville han visa dom vägen. Ge dom ett exempel. ”Lär oss att be”. Vi et inte alltid hur vår bön skall vara. Men Jesus ger ett exempel på en bön som rymmer hela livet. Låt den bönen få beröra dig. Vila i den. Låte den tala.

Uthållighet … 11:5-8,11-13. Den hungriges bön kan vara väl kort. ”Mat halleluja, Amen”. Inte så uthållig. Andra böner kan behöva ta sin tid. Att då vara uthållig är stort. Varför bönen behöver vara längre ibland, när det räcker med ett ord från Jesus till förändring, vet jag inte. Kan bara ana. Om ditt barn ber om godis och du drar på det och barnet glömmer bort sin bön antar jag att du avvaktar med att ge godis. Är barnet lite mer energisk ger du nog (kanske) efter efter ett tag. Något åt det hållet tänker jag mig en uthållig bön. Man vill veta om det verkligen är ett behov.

Be sök bulta … 11:9ff Det finns ett löfte om bönesvar. Glöm aldrig det.  

Med eller emot … 11:23. Antingen eller. Svart eller vitt. 

Fylla sitt liv … 11:24ff. När en besatt blir fri är det viktigt att det inre rummet som varit andens rum får en ny bättre ”hyresgäst”. Annars är det lätt att den kommer tillbaka.,

Jona … 11:29ff. Tre dagar i fiskens buk. Jesus 3 dagar i dödens rum. Tänk vad mycket som kopplar mellan Gamla och Nya Testamentet. 

Vårt inre … 11:41. Jag tänker mycket på att det inre livet präglar vårt yttre liv. Att allt det andliga som gör något gott med oss kommer inifrån. Från det inre rummet som NT benämner ’tempel’. 

Tagit bort nyckeln … 11:52. Förståelsen och kunskapen som öppnar vägen till omvändelse. Dom hade ersatt den med egna lagar. Vilket blir en blindgång. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: