Vad ger trygghet?

Vad ger dig trygghet? Kanske har något i det förflutna påverkat dig negativt så att du i viss mån känner dig otrygg idag. Jag vet inte, skulle tro att olika saker vi möter som påverkar oss negativt kan göra oss otrygga. Den tid vi lever i finns det många orsaker som kan göra oss otrygga. Inte minst när det gäller kriget i Ukraina och allt det påverkar världen. Höjda priser. Risk för storkrig. Mm mm. Oro i vårt eget land. Vår egen ekonomi.

Vad gör dig trygg mitt i allt detta?

Det kan vara besparingar som kan täcka högre utgifter. Att bo i ett mindre utsatt område. Det kan vara att inte ha lån eller bil som kostar mycket. Att bo billigt och inte så känsligt för dyrare el mm.

Att leva ensam kan vara både oroande och lugnande. Man har ingen annan att ta ansvar för. Men man har heller ingen att dela kostnaderna med. Att ha barn i dessa tider kräver ansvar och det kostar. Så i sig kan det vara svårt och oroande.

Kanske kan en bättre ekonomi eller billigt boende ge ett tryggare liv. Men jag undrar om det kommer att hålla i längden.

Jesus: -” Jag är med er alla dagar till tidens slut.” ‭‭Matteusevangeliet‬ ‭28:20‬ ‭SFB15‬‬

För mig växer det starkare och starkare. Min trygghet kan visst påverkas av yttre omständigheter. Och jag kan hantera tex ökade kostnader. Blir mindre kvar att spara men det funkar än så länge. Men det som till slut ändå ger liv det djupare tryggheten är detta….

-”Jag är med dig”

Att Jesus går med mig varje dag ger mig en djup trygghet. Jag vet att jag möter ingenting själv. Jag är inte övergiven. Jag har någon att vända mig till. Att lita på. För mig blir det tydligare och viktigare för varje tid som går.

Och vet du? Detta är för dig med. Funkar det för mig så tror jag att det kan funka för dig med. För hans löfte om att vara med mig gäller lika fullt och fast dig med.

Så stort är det. Så fantastiskt är det. Det håller. Jag är så tacksam för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: