Blev starten som du hade hoppats på?

När man lyssnar på kommentatorer till en match så sägs det ofta att starten än viktig. Att göra första målet likaså. Det blir viktigt för det brukar visa på hur matchen slutar. Somliga lyfter statistik om att den som gör första målet vinner. Ja , jag vet inte så låter det ibland.

Hur blev starten på ditt nya år? Blev det som du tänkte dig ? Har du infriat nyårslöftet? Hr du startat det nya livet som du tänkte förändra det till? Man säger att ett ny vana sätta efter att man har gjort den 10 gånger.

Nytt år med nya vanor som redan kommit av sig kan man göra nystart direkt. För det har inte hunnit gå så långt än. Så har träningslöftet kommit av sig är det bara att det ta tag i det igen.

Men jag tänker att det viktigaste är inte starten. Utan det är att fullborda det och få till avslutningen på rätt sätt. Som en pastor sa en gång. ”Det är lätt att säga en vision. Desto svårare att fullborda den”.

Livets start är en men hur du avslutar det är desto viktigare. För det är där evigheten tar vid.

Jag vet inte hur många matcher jag sett som avgörs i sista minuten. Att tappa en match i sista minuten är verkligen surt. Man tappar koncentrationen och fokus så blir det fel.

Gud uppmuntrar oss att hålla fast vid vår tro ända till slutet. Han gör det genom löftet Jesus ger.

”…/…. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut.””
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭28‬:‭20‬ ‭SFB15‬‬

Jesus är med oss ända till slutet om vi bara håller fast vid honom. Så löftet finns. Ditt liv kan få ett bra slut. Så håll fast vid Jesus. Det ger dig ett gott slut som leder till ett fantastiskt evigt liv.

Behöver du starta om detta år? Ja, du kan inte börja om och få tillbaka dom dagar som gått. Men du kan göra en nystart här ifrån idag. Inte så dumt. Och det är ju faktiskt kommande dagar som är viktigaste. Inte dom som passerat.


Idag ber vi för riksdagsman Jamal El-Haj (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: