Läs 1 Samuelsboken med mig – Kapitel 14

Efoden … Vad var det för särskilt med den? Varför nämns den? Det var en kort rock son prästen använde. Den dräkt var som var ämbetsdräkten. Den visade alltså på prästens uppdrag och ställning. Visade alltså vem man mötte och ingav respekt. Jag tänker att vissa människor bär den ”dräkt” fast inte synligt. Men inger denna respekt i alla fall.

Jonathans tro och tillit … Troligen hade inte pappa Saul tillåtit honom dra iväg. Medan andra var rädda för filisteerna litade Jonathan på Guds makt och möjlighet. 

Ingenting hindrar Gud … att ge seger genom få lika väl som genom många. Det var Jonathans tro och tillit. Det är Guds möjligheter när våra är knappa.  

Tecken … Vad man kan se i bibeln är det rätt vanligt att man utbeder sig tecken. Eller kanske mer att Gud inger att utfästa tecken. Jag tror att vi skall vara återhållsamma med att utbedja oss tecken. Jag har stor respekt för dom. Ingenting man liksom bara leker med. Men när man känner sig manad så gör det frimodigt. Det är helt klart ett sätt för Gud att visa på sn väg. 

Segrade … Saul segrade med sin här vart han än vände sig. Något som blir möjligt när man går med Helen i hans takt och ledning. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: