”…därför låter jag min nåd bli kvar över dig…”

”Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd bli kvar över dig.”
‭‭Jeremia‬ ‭31:3‬ ‭SFB15‬‬

Kärlek är ju något man gärna vill ska stanna för evigt. När den tar slut av någon anledning är det tungt och det gör något mindre bra med oss. Tänker på alla äktenskap som firar både 50, 60 och kanske 70 år. Där kärleken verkar vara stark hela livet.

Det finns en kärlek som varar för evigt. Det är Guds kärlek till oss. Till dig. Till mig. Den finns där. Dag ut och dag in.

Det står att kärleken klarar allt för den har en förlåtande kraft i sig. Och visst är det sant. Den kan överskyla mycket och ge förlåtelse.

Gud har älskar dig med en evig kärlek. Därför……

……låter han sin nåd förbli över dig. Den finns där. Lika sant som kärleken vilar över dig så finns den där. Varför? För dom hör ihop. Det är det stora med Jesu kärlek och nåd.

Tänk om den sanningen kunde få tränga in på djupet i vårt förstånd, känsla och tanke. Att den fick påverka oss med sin fantastiska kraft. Den kommer hela våra inre sår. Den kommer prägla vår möjlighet och vilja att kunna förlåta. Tänk att vi som får leva i nådens kärlek också kan ge ut av den.

Med evig kärlek älskar Jesus dig, därför låter han sin nåd bli kvar över dig!

Det är stort. Det ger hopp. En varm omsorg fyller vårt inre. Tänk att just du och jag får leva i den kärleken och den nåden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: