Göra bekymmer

Somliga människor skapar/gör bekymmer för andra. Skulle tro att både du och jag någon gång gjort detsamma.

Skulle också tro att vi själva skapa bekymmer för oss själva som ställt till det för oss. Till och med sådant som egentligen aldrig skulle behövt bli ett bekymmer blir det för oss ibland. Bibeln säger:

”Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.”
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭6:34‬ ‭B2000D‬‬

En översättning säger att vi inte ska oroa oss också något vi allt för ofta gör i onödan. Man menar att mesta vi oroar oss för ska hända aldrig händer. Ändå oroar vi oss. Vi gör, utan ingenting, bekymmer som gör oss oroliga.

Morgondagen är en typisk sådan sak. Vi kan till och led ligga sömnlösa för sådant som knappast kommer att hända. Bibeln menar att morgondagens bekymmer kommer ta hand om sig själv. Vi behöver inte ligga där och oroa oss. Ändå gör vi det ibland.

Skrev för något år sedan om att bekymra sig eller drömma. Att man kan inte göra det samtidigt. Kolla här. Då skulle man kunna förenklat säga att motmedel mot att göra bekymmer är att drömma. Så varför inte börja drömma om vad som du önskar ska hända. Det verkar som att drömmar är nyckeln till att bli befriad från oro

Tänker på psalmisten David. Han skriver:

”Han för mig till vatten där jag finner ro”

Jag vet verkligen vad det innebär. Att sitta vid vatten ger verkligen ro. När jag läser om det källsprång som Johannes skriver om blir det så tydligt. Detta vatten som ger ro kan flöda inifrån och ut. Hos dig. Hos mig. Så när vi börjar skapa bekymmer och oro kan vi vända inåt och finnas vid det andliga källsprång vi har inom oss.

Så gör inte bekymmer i ditt liv. Dröm istället. Försök släpp taget om bekymmer. Lämna dom till Gud. Han rår på dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: